Penilaian Teori-teori Penterjemahan - Penyesuaian dan Penggunaan - Metzger, Laurant (Journal of Modern Languages, 2017)
Dalam kertas kerja ini, kita akan memperhatikan beberapa teori penterjemahan dan mencari apa yang boleh digunakan dari teori-teori itu dan juga apakah ada persamaan di antara teori-teori itu.